2019. augusztus 24., szombat

A Hotel

Az indiai/sri lankai üzleti utas/nyaralásos két hét sajnos azzal a kellemetlen mellékhatással járt, hogy nem tudtam új lakást keresni pont akkor, amikor kellett volna. Az előzőben ugyanis felmondtak, és augusztus végi hatállyal mennem kellett. Jobb híján most (én úgy gondolom, hogy ideiglenes jelleggel) beköltöztem a Csabi barátom melletti szobába A Hotelben... (Mert itt mindig van szabad szoba...)

A Hotel Thornton Heath kerületben található, és nem az aminek látszik - tulajdonképpen egy régen szebb napokat látott, bezárt, és azóta hanyatló állapotban levő, de egyébként lepusztult prolik számára tökéletesen megfelelő egykori hotelről van szó. Itt jövök én a képbe...

Én úgy éreztem, hogy - mivel itt megjártam már a Barking/East Ham környéket lakóként - nagyjából bírom a kiképzést, és egy rövid ideig elleszek Thornton Heath-ben is. Ha mondjuk metaforikusan akarok fogalmazni, akkor Thornton Heath "London Harlemjének" tekinthető, míg Barking/East Ham pedig mondjuk "Queens" volt...

Szóval Thornton Heath az elmúlt években rendszerint az arcba sav-locsolós, és robogós utcai rablások, valamint a feka drog-bandák háborújához kötődő késelések okán tett szert hírnévre. Sokat elárul a helyi közbiztonsági állapotokról az a tény, hogy a főutcán majdnem minden bolt ajtaján vagy kirakatán a következő tábla látható:



Béreltem tehát egy furgont, és Robi barátom segítségével tegnap áthurcolkodtam az új otthonomba... Biztos ami biztos, azért béreltem egy garázst is; egyrészt mert - a sok cuccomon kívül - megvan még a régi motorom roncsa is, másrészt pedig azért egy menekülő útvonalat szerettem volna hagyni, ha az új hely mégis az igényességi küszöböm alá lőne, és úgy érezném, hogy gyorsan költözni akarok. (Az első hostelből, ahova Aucklandbe kivándorlásomkor beköltöztem annak idején például sikítva menekültem - de akkor összesen két bőröndöm volt...)

Szóval most még a jövő zenéje, hogy kibírom -e a fél évet A Hotelben, amit az egyébként igen rugalmas főbérlőnek igértem. Nem jó jel, hogy Robi, amikor megálltunk a furgonnal a ház előtt, falfehér arccal kérdezte, hogy "Ide költözöl?!?!?" Aztán, mikor tisztáztuk, hogy igen, még hozzátette, hogy "Végülis, ha itt pofán basznak, akkor nem kell messzire menni a fogorvoshoz...". Való igaz, hogy a szomszédban egy szájsebészeti rendelő üzemel - és ebben tulajdonképpen ki is merül a lokáció vonzereje...
Az intézmény exkluzivitását egyébként jól érzékelteti az a jelenet, amikor tegnap Csabival beléptünk a konyhába, és a villanyt felkapcsolva két(!) egér hagyta el a helyiséget sietve...

1 megjegyzés:

  1. Messzemenően túlzónak és pesszimistának érzem a lakhatási körülmények vélt vagy valós veszélyességét és komfortját leíró részeket.

    Ha kiteszel az ajtó elé a járdára egy alul lyuggatott hordót és teszel az aljára OSB darabokat, ruhát, gumit és/vagy műanyagot akkor azt előre bekészítve a helyi lakók könnyes szemmel fogják birtokba venni (=meggyújtva)és felette melegedni a lassan közelgő hűvös estéken. Közben szól Springs Springsteen-től a Streets of Philadelhia és adják neked a pacsikat a fekák ahogy az oldaltáskáddal hipszter szemüvegben ballagsz esténként hazafelé nyakig Java-tól és PHP-tól mocskosan.

    A konyhai egerek pedig egyenesen megnyugtatóak, hiszen köztudott, hogy egér ott van ahol táplálék is akad! Tehát az egér jelenléte a bőség jele! ;-)

    Amúgy a végtagjaid nemesfém tartalma még jól is jöhet egy esetleges közelharcban. Gondolj bele milyen pofát vágna a kis kancsó mikor belevág az alkarodba és kivillan a krómozott fém!
    -Ha látta a Terminátor bármelyik részét, nem lesz kérdés számára, hogy meneküljön-e...

    VálaszTörlés