2019. augusztus 15., csütörtök

Kalpitiya 3.

Szóval Kalpitiya egy halász-falu Sri Lanka nyugati partján, Colombotól úgy 200 km-re északra. Egy viszonylag sekély laguna mellett helyezkedik el, ezért az elmúlt 8-10 évben a kitesurf miatt egyre népszerűbb nyaralási célpont lett. (Én adok még neki 6-7 évet ahhoz, hogy a tömeg elviselhetetlenné váljon...)

Az éghajlat trópusi, és a víz a lagunában helyenként már húgy-meleg, tehát neoprénre nincs szükség. A laguna igazából akkora, hogy csak hajóval érdemes bejárni, tehát rengeteg kisebb kite-ozó helyre tagozódik. Tudásszintnek és pénztárcának megfelelően lehet válogatni közülük a település melletti, már most elég nagy tömeget vonzótól a lakatlan homokpad melletti helyekig. A vegetáció a belső partszakaszon természetesen őserdő - kókuszpálmákkal, elefántokkal, jaguárokkal, és az egyéb szokásos extrákkal.

Én - jobb híján - rábízom magam Susantha (a házigazda) vezetésére. Én most tartok a negyedik nap végén. Eddig a szomszéd lagunán (Kalpitiya Lagoon) kívül csak Vella Island-en voltunk. Utóbbi itt a zászlóshajó-site, fehér homokkal, türkizkék, tükörsima vízzel, és egy trópusi, lakatlan homoksziget minden nyálcsorgató hozadékával. Itt látható róla a video (a víz színét nem adja igazán vissza). Innen 1 órányi motorcsónakázásra van, ami pont elég arra, hogy az ember körülnézzen, és ráeszméljen, hogy az egész környék annyira gyönyörű, hogy mindjárt elsírja magát... És nem úgy értem, hogy "Maldív-szigetek-gyönyörű", ami szerintem már szürreális, hanem ez VALÓDI: homokpadokkal, rajtuk kóbor kutyákkal és vad szamarakkal (akik egyfolytában kaját kunyiznak), az őserdővel, a majdnem fekete, rikítóan fehér fogú szakadt bennszülöttekkel, akik lejönnek táncolni a lagunához a nemzeti ünnep alkalmával, a lepusztult halászbárkákkal, kókuszpálmákkal, a tuk-tukokkal, és sajnos a szeméttel...

Most főleg azért van időm írni, mert tegnap Vellán egy kicsit megégtem, ma pedig szénné, és inkább nem akarom elrontani a többiek hangulatát a nyavalygásommal, úgyhogy Mamma vacsiját most kihagyom...

Egyébként nem most van a főszezon, úgyhogy kevesen vagyunk "Kincs ami nincs"-faluban. Egy majdnem-nászutas párocska: Nick, a kiwi, és Becky a jenki csaj, akik Dohában élnek; Ryan, a szőke, szörfös-kiteozós, uber-cool aranyifjú a deszka csajával (ők angolok), és ma érkezett egy holland MILF a fiával (az ő nevüket még nem jegyeztem meg).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése