2009. február 26., csütörtök

Catlins coast

Még mindig december 29. (Bluff - Papatowai)

Nagyon gyorsan elhagytuk Bluffot a kaja után, hogy faljuk a kilométereket a Catlins coast-on. Az 1-es út helyett a 92-esen mentünk, hogy az eldugott helyeket is lássuk. Megálltunk Curio Bay-ben, ahol a Lonely Planet újabb fókákat és pingvineket irt. Fóka nem volt; összesen 1, azaz egy darab meszes csontú pingvint találtunk, aki összeaszott nyugdijasokat alulmúló szerencsétlenséggel mozgott. Mentségére legyen mondva, hogy az állitólag igen ritka sárga szemű pingvin fajt képviselte (bár erről nem tehet, tehát nem az ő érdeme...).

Yellow-eyed pingvin messziről


Bezúmolt, pixeles pingvin


Átsétáltunk még a szomszédos Porpoise Bay-be, ahol delfinek nem voltak. Csináltunk viszont képeket a hullámveréstől felfröccsenő vizzel, amitől sokkal magasabbra fröccsenő hullámokat nem láttunk a Pancake rocks-i blowhole-oknál:




Az, hogy ez a nap ilyen hosszúra sikeredett, és megtettünk vagy 300 km-t annak köszönhető, hogy ennyire délen már baromi hosszúak a nappalok. Fél 10-kor még éppen csak lebukik a nap a dombok mögött:



Ezután még mentünk vagy 50 km-t, mire ránk sötétedett, és félreálltunk az út mellé aludni valahol a Papatowai fölötti hegyeken. Szerencsére ez Zéland legnéptelenebb része; még nappal is alig jön szembe egy-két autó. Itt még ismeretlen volt számunkra a campervan-huliganizmus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése