2016. március 13., vasárnap

Matylda

Tényleg csak a rend kedvéért jelentem, hogy mi is lecseréljük a verdát. Nem mintha a Lexusszal bármi gond lenne - a mai napig működik benne MINDEN, és ez nem kevés elektronikus bizbaszt jelent - csak megint vettem egy Mazda MX-5-öst, és sajnos a Lexusnak mennie kell, mert itt még egy autónak is kérdőjeles a létjogosultsága.

Mostanra jutottam el odáig, hogy egyrészt a Lexus unalmasan jó volt, másrészt meg rákívántam a Mazdára, na. Most egy kicsit fel fog rázni az, hogy átülünk a luxus-szedánból egy fapados roadsterbe. Egyébként is muszáj volt MOST venni kabriót, amíg még olcsó, mert mindjárt itt a tavasz. Amióta bejött a hideg egyébként folyamatosan nézegettem a Mazdákat - láttam vagy 10-et, 15-öt... Már éppen kezdett elmenni az egésztől a kedvem, mert mind rohad. Szerencsére már csak nagyon távoli emlékeimben él a hibátlan állapotú Mk1, amit szarér-húgyér' adtam el Aucklandben, mielőtt eljöttem. Nyilván ugyanolyat szerettem volna, de az itteni felhozatal elkeserítő - pedig nem kevés van belőlük. Mivel az elmúlt egy-két évben ezek az autók elkezdtek youngtimer-státuszba kerülni, ezért az áruk is kúszik szépen felfelé, míg a küszöbjük, meg a kerékíveik pedig minden (sós) úton töltött mérfölddel rohamosan amortizálódik.

Elhatároztam, hogy lemondok mind a tökéletes állapotról, mind pedig a bukólámpás Mk1-ról, és inkább veszek egy olcsó tróger-o-mobilt, amit nem sajnálok attól, ha Kasia is vezeti (és ne adj' isten meghúzza...). Rááltam a kevésbé kívánatos Mk2-k vadászatára, és most végre belefutottam a tuti vételbe. 800-ért sikerült lecsapnom egy olyat, amit egyébként legalább a duplájáért tudnék eladni nyáron, ha akarnám. Igazából már fel voltam rá készülve, hogy ennél sokkal szarabbat fogok venni ennyiért; láttam 2500-ért is olyat, aminek rosszabb állapotban volt a küszöbje. Még a fényezés is túl karcmentes ahhoz, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül üsse-vágja az ember...

Ezennel bemutatom Matyldát (ipszilonnal, lengyelül - mert Kasia nevezte el):


A kép (ami egyébként a hirdetésből van) egy kicsit csalóka: itt a küszöb úgy néz ki, mintha egész hosszában virágozna, pedig az csak mocsok... (valószínűleg ezért volt még meg a kocsi a hirdetés megjelenése után egy héttel...) Egyébként ő a pórnép tipikus roadstere. Semmi limitált széria, semmi parasztvakító extra: ez csak egy egyszerű 1.8-as NB. (Mondjuk legalább Torsent szerettem volna bele, de azt hiszem, hogy megleszek nélküle...)

A következő néhány hétvége folyamán Matylda kap egy kis TLC-t, hogy a szezonnak frissen, fiatalosan vághasson neki! (Ha más egyszer - a papírok szerint - "racing blue" színben pompázik...)

3 megjegyzés:

  1. Posztolhatnál vmi újat! Például a BREXIT-ről. ;-)

    VálaszTörlés
  2. Szarok a farmra (és a BREXITre), bazmeg!
    :)

    VálaszTörlés
  3. Na Yo Zsí Come, kiraknak az angoloktól a mai nap után vagy maradhatsz még egy kicsit? ;)

    VálaszTörlés