2016. március 12., szombat

Józan ítélőképesség, avagy a Negyedik Birodalom tündöklése és bukása

Lakik fölöttünk egy párocska. A faszi negyvensok éves német - így mint olyat, nem Májklnak, hanem Miháelnek hívják. A nő is negyvenes, és litván (Jurga). Amikor ideköltöztem, akkor - nyilván a fegyelmezett fritz családfő döntése nyomán - egy kombi pápaszemes Mercijük volt. (A kevésbé benzinfejű olvasóknak itt zárójelben tenném hozzá, hogy a pápaszemes-széria a Mercedes történelmének toronymagasan a leghitványabb darabja). A kép csak illusztráció:


Az elmúlt 2 év alatt Michael gyakori, és elhúzódó külföldi üzleti útjainak köszönhetően a Mergába főleg Jurga gyűjtötte a mérföldeket. Ezekkel együtt azonban a horpadások és karcolások is szorgalmasan gyülekeztek az autón, amire az aljas dög akut, és rendkívül agresszív szétrohadással válaszolt. (Annak idején Bronxban megkíméltebb állapotú amerikai nagyvasakat láttam vánszorogni az igénytelen feketék alatt, mint ahogy szegény Merci a végére kinézett.)

Mivel a pápaszemesnek sajnos a Mercedes-csillagon kívül nincs semmije, ami amúgy értéket képviselne (hiszen mint gépészetileg, mind pedig a karosszériáját tekintve egy rakás szar) - és ez a használtpiaci árain is erősen meglátszik - ezért Michael szerintem nem tartotta rentábilisnek a lakatos-munkák elvégeztetését.

A ház elől eltűntek a bárgyú pápaszemek, és nemrég megjelent egy Toyota RAV4 vigyorgó pofája...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése