2015. február 7., szombat

Mindjárt nyaralunk!!!

A szívem összeszorul, ahogy látom, hogy a kis Kawasakim hogyan próbál minél jobban hasonlítani szegény megboldogult MZ-mre (szem sarkában könnycseppet elmorzsol...) Ez is piros; ebben is ugyanannyi köbcenti robban főtengely fordulatonként, és most már ebből is orrán-száján folyik az olaj. Most már igazán jöhetne a tavasz, mert 10 C fok alatt én villáskulcshoz hozzá nem nyúlok...

Egyébként elméletileg már nem sokat kell várni, mert 3 hét múlva indulunk Kubába. Mire visszajövünk, addigra itt már tavasznak kell lennie. Annak rendje es módja szerint el is kezdtem magam rászívni az útikönyvekre, és Internetes forrásokra. Mindenféleképp akarok merülni is néhányat, ha már ott vagyunk. Először kézenfekvőnek tűnt, hogy a legszebb helyre menjek: a "Jardines de la Reina" érintetlen korall-zátonyra, ami egyébként durván 50 km-re van a mainland-től, es nemzeti park. Évente mindössze 500 búvárt engednek oda be, hogy azok válogathassanak a cápákkal teli öböl, a védett Amerikai Krokodil tanyája, vagy egyéb elképesztően gazdag faunával rendelkező merülési helyek között. Mindezt egy hétig a zátonyon egy lakóhajón élve, potom 2090 euroért, amire még rájön a benzinkölség-hozzájárulás (120 euro), a nemzeti-park belépési engedély (150 euro), és a legénységnek hagyott jatt (javasolt mennyisége 100 euro...) Az egy hetes szafari jól hangzik, de egyrészt ez a többi programtól venné el az időt, másrészt meg még mindig nem nősültem be a királyi családba, úgyhogy másik célpontot kell keresnem.

Ragaszkodom ahhoz is, hogy elmenjünk valami turisták által nem favorizált helyre is különlegesség gyanánt. Így találtam rá erre a website-ra. Isla de la Juventud a második legnagyobb kubai sziget a mainland után. Többnyire csak búvárok látogatják; azok is a sziget déli részét. A film az oldal közepén rövid betekintést kínál a látnivalókba, a sziget fővárosának (Nueva Gerona) pezsgő forgatagába (hehe), és lakóinak mindennapjaiba. KÖTELEZŐ megnézni! (Itt hívnám fel a figyelemet, hogy egy ETZ 250 is megjelenik rajta! Kíváncsi vagyok, hogy megtaláljátok-e. Az első helyes megfejtő nyereménye egy flakon "AROL 2T"! A megfejtést kommentbe kérem!)

5 megjegyzés:

  1. 7.48-nál látható majdnem másfél másodpercet. Nem hiszem el bazdmeg, hogy ilyenekre figyelsz.

    Inkább azt áruld el, hogy mennyi a kubai peso árfolyama? Az XE (amit mindig és mindenki használ) szerint 1 NZD = 19.48 CUP, az összes többi oldalon viszont 1 CUP = 1.357 NZD.

    Mi a rossebb?

    VálaszTörlés
  2. Gratula! Az AROL-t atveheted Dunakeszin (Elotte csorogj ra Anyamra, hogy mesz... :) Egyebkent nem figyeltem, csak amikor megjelent a gumiharanggal takart villa, akkor kezdtem gyanakodni, mivel az ETZ formai a retinamba vannak egve. Masodszor-harmadszor visszanezve mar a kipufogo, es a tank alapjan mar egyertelmu volt... A kobcentiben nem vagyok biztos (most megint megnezve szerintem kis henger van rajta, tehat inkabb 125-os vagy 150-es lehet...)

    En ugy tudom, hogy a CUC (Cuban Convertible) van rogzitve az amerikai dollarhoz 1:1. Ezt kapod, amikor valtasz, mert a CUP-t (Cuban Peso) csak a helyiek hasznaljak (az erteke valtozo, es gyakorlatilag a picsafusttel egyenlo - ez az elso arfolyam, amit irtal).

    Miert? Ti is mentek?

    VálaszTörlés
  3. Kepriport legyen majd a nyaralasrol. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lusta vagyok fényképezni (meg nem is nagyon megy), de azért majd igyekszem...

      Törlés
  4. Nem, dehogy megyünk. Idén építkezés lesz, meg egy három és féléves ördögfióka nem a legjobb kombináció karibi nyaraláshoz.

    VálaszTörlés