2010. június 16., szerda

New Zealand vs. Slovakia: 1-1

Akit érdekelt, az biztos mindenki látta a Meccset, ahol Új-Zéland történelmet írt. Nem sok jót vártam az első félidő után; a szünetet követő károgásomat (mar érik a szlovák gól...) egy percre rá igazolták a tótok. Szerencsére azonban megtették nekünk azt a szívességet, hogy idióta módon ráültek az eredményre a hátra levő fél órában. Még a szánalmas, az utolsó 10 percben végrehajtott három cserés időhúzást is bedobták. Vesztükre, mert a kiwik nem fogadták el, hogy 60 percig tart a mérkőzés...

Reid góljánál a north shore-i kiwi-magyar ultrák egy emberként ugrottak fel (még a divatos, Beckham-es sérülése miatt egyébként kispadra szoruló Hobe is...).

Mondanom sem kell, hogy a csapat azonnal mennybe ment; itt most a csapból, meg a benzinkutakból is az All Whites folyik (gázvezeték egyikünknél sincs; ebbe a médiába nem tudom, hogy mennyire tört be a hír).

A következő meccsünket az olaszokkal vívjuk vasárnap éjjel. Ha ők is hozzák ugyanazt a jaték-ölő focit, ami tőlük megszokott, akkor még bármi megtörténhet, mert a kiwik most vérszemet kaptak...

FORZA ALL WHITES!!!

7 megjegyzés:

  1. hazafelé a kocsiban hallgattam a rádiót és egy néni betelefonált, hogy ami történt az csoda, isten keze meg amit akarsz. édes pofa volt.


    az olaszok meg lesznek alázva :)

    VálaszTörlés
  2. És hallottad volna a magyar közvetítést, ahogyan mindenki lesajnálta a zélandi csapatot. Aztán a 93. percben arra ijedtem fel a bóbiskolásból, hogy ordít a kommentátor, hogy gól. :D
    Na szakértők, kommentátorok, papírforma elmehet a sunyiba. Jól szurkoltatok, gratulálok. :)

    VálaszTörlés
  3. Na ez az, amiről pont most kommenteltem a Gábor blogjára... (www.pappito.com)

    Pláne azok fényében, hogy minden, amit Magyarország évtizedek óta a fociban fel tud mutatni, az egy-egy véletlenül elkapott gól nélküli döntetlen a rengeteg "vállalható vereség" sorozatában...

    VálaszTörlés
  4. Baaz, a Heraldnak ma volt hajnali 2 oras kiadasa, aminek a cimlapjan ott volt az osszes tudnivalo a meccsrol! Azon mondjuk mosolyogtam egy kicsit, hogy a kapus kivetelevel az osszes jatekos 6 pont folott kapott a tizbol :-)

    VálaszTörlés
  5. Magyar foci ja. Itt mindenki ért hozzá, csak az eredmények hiányoznak. De verjük a mellünket, hogy az albánokat meg a máltaiakat elverjük, mint jég a határt viszont egy komolyabb csapattal szemben esélyünk sincs.
    Haverom erre azt mondta, hogy mi hátrányban vagyunk, mert európai országban élünk. Azért rátennék egy-két sportszeletet, hogy Vanuatu is legyőzne minket.
    Minden csapatnak tisztelet jár, aki kijut egy világversenyre, akármilyen eredménnyel is zárja azt. Zéland kint van, mi nem, savanyú a szőlő.
    Lassan keresek egy kiwi mezt. :D

    ui. Pappito blogja már könyvjelzőben van, este majd elolvasom

    VálaszTörlés
  6. Gondoltam az All Whites-os fiúk küzdeni fognak, ezért döntetlenre fogadtam. Bejött! ;-) 3,8-as szorzó volt, csak azt bánom, hogy nem voltam "bátrabb" a tétben.

    VálaszTörlés
  7. "Én csodálom, és tisztelem azt az ambíciót, és örömöt, amit itt most tapintani lehet a levegőben."

    Nálad a pont!

    VálaszTörlés