2012. június 14., csütörtök

EB

Hobéék végre elmentek Magyarországra, úgyhogy Lajossal megkaptuk a sport-csatornás SKY-boxát. Gyorsan ráugrottunk a foci EB-re. Szerencsére sem Lajoséknál, sem nálam nem működött a dolog (szerintem a parabola másfelé néz, mert nekem is csak Freeview-m van), tehát át kellett menni Duskóhoz beizzítani. Ez részben jó, mert ő sincs itthon (csak a lakáskulcsa...), és ráadásul elbaszott nagy plazmatévéje van. Másrészt viszont kellemetlen, hogy a hetek óta fűtetlen lakásban kell másfél órát dekkolni. Az első meccsek itteni idő szerint hajnal 4-kor kezdődnek, tehát a héten a program minden reggel a következő:
 1. 3:50-kor sípol az ébresztő
 2. frissen-fiatalosan kipattanok az ágyból
 3. felöltözöm. (gyapjúzokni, jégeralsó, melegítő, sapka, hoodie)
 4. átrongyolok Duskó lakásába, és magamra tekerem a pokrócokat (amiket egyébként már haza sem hozok)
 5. befekszem a TV elé
 6. amikor vége a meccsnek, még hazamegyek a fűtött szobába ejtőzni egy kicsit
 7. 7-kor terminátor-szemekkel elindulok a háborúba, meg kódot termelni

Lajos az első alkalom után feladta. Már akkor látszott, hogy ez elég komoly cselendzs lesz, mert a második félidőn már versenyt aludtunk (az a francia-angol meccs volt, tehát nem is csodálom...)

Másnap a görög-cseh 10. percére érkeztem, és duzzogva vettem tudomásul, hogy ezek a szemetek már rúgtak kettőt...

Ma már a dán-portugálról nem késtem. Még így is néha pajszerral kellett felfeszegetni a szemhéjaimat, de a végére felébredtem... :)

Még két nap van a hétből. Az olasz-horváton megint alvásra számítok, de az ukrán-francia még okozhat izgalmakat (Mondjuk akkor már egy hete fogom görgetni a nem-alvást...)

2 megjegyzés:

 1. Na akkor, hogy irigykedj kicsit :)
  A városháza téren cseh sörfesztivál van, valami elbaszott jó sörök vannak, igaz nem olcsó. Egy bencések által a kolostorban készített sör ára akár a 2,5-3 dolcsit is eléri.
  Na ebből betolunk 3-4-et, ezután átsétálunk a nemzeti gödörhöz, ahol futballpálya méretű kivetítőn nézzük a meccset, a hangulat frenetikus. Egyedül az időjárás a problémás tudod, ezek a balzsamos júniusi nyári esték vannak, a hőmérséklet kb. 28 fok ;)
  Mit mondjak még?

  VálaszTörlés
 2. "Na jól van; nem kell mindjárt!"

  Különben is: messziről jött ember sokára ér oda... :)

  Miért? Általában mennyibe kerül egy sör egy szórakozóhelyen? (Lehet, hogy én magamban egy kicsit túlbecsülöm az ottani inflációt...)

  VálaszTörlés