2012. május 20., vasárnap

MasterChef Glen Eden

Gombás-vörösboros vadkacsa kiwijocó-módra

Pucolj meg és vágj apróra 1 közepes sárgarépát, 2 szál zöldséget, 1 nagy hagymát, 1 egész fej fokhagymát (5-7 gerezd), és 3-4 szár zellert!

Végy 3 db fiatal új-zélandi ásóludat! Lehet közte egy pár idősebb is... Darabold fel őket! Folyasd szerteszét a véres lét az egész konyhában, majd a belsőségeket, és a far-hát részt végül dobd el a picsába, mert úgysem fog beleférni az egész a zöldséggel együtt a római tálba! Olajban süsd át hirtelen a hasznosított darabokat.

A feldarabolt, összekevert zöldségből csinálj ágyat a római tál alján. Öntsd rá a húst a levével együtt, majd a tetejére megint egy réteg zöldséget. Sózd, borsozd. Rakj rá néhány babérlevelet; szórd meg kakukkfűvel. A felpúpozott római tál teteje helyett fedd be alufóliával.

Told be a sütőbe alacsony fokozaton (140 C). Ülj le a TV elé, és aludj el 2 perc alatt. 15 perc múlva rémülten riadj fel, hogy ellenőrizd, hogy nem égett -e még szénné. Az ébresztőt 20 percenként beállítva feküdj vissza még kétszer a TV elé. Kb. összesen egy óra sütés után kiveheted, mert megpuhult a kacsa. Menj el aludni, és folytasd reggel...

Vedd ki a húst. A zöldséges lét rakd át egy nagy serpenyőbe. Forrald fel, és adj hozzá úgy 10 deka paradicsompürét. Rottyantsd meg, majd adj hozzá 3 deci Hawkes Bay-i Merlot-t. (Kezdők Kadarkával is csinálhatják...) Végül sűrítsd be 2 evőkanál liszttel. Öntsd vissza az egészet a római tálba, és törd össze krumplinyomóval.

Vágj fel 30 deka gombát, és fonnyaszd meg vajon. Öntsd össze a zöldséggel, és a hússal; rottyansd meg.

Készíts hozzá életedben először burgonyakrokettet, és fogadd meg, hogy soha többé nem vetemedsz ilyesmire.

Jó étvágyat! (A másfél köbméter összebaszott edényt majd este a motorozás után elmosogatod.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése