2010. május 23., vasárnap

Sydney belváros

Április 19, hétfő

Ma semmi említésre méltó nem történt. Körbegyalogoltam a belvárost, úgyhogy csak fotók vannak:

alien a Central Station-ön


Anzac Memorial - gyakorolnak az Anzac Day-i rendezvényre


Hyde Park. és a St Mary's Cathedral:






Ez nem tudom mi, de amilyen ronda, olyan sok van belőle


Sydney Tower


Sydney Harbour a Tower-ből fényképezve



Royal Botanic Gardens:







Innét rögtön az Operaházhoz jut az ember, ahol aztán megint belebotlik az aljasul elhelyezett szuvenír-boltokba, és otthagy 65 dollárt 2 pólóért, meg egy szalmakalapért. A világ pénzét el lehet itt kúrni, ha nem figyel oda az ember. (És én sajnos most úgy jöttem, hogy nem fogok figyelni...)






Ekkorra eléggé kivoltam már a gyaloglástól. Kiderült, hogy a kínai tornacipő nem jó arra, hogy hozzászoktasson a túrázáshoz; nem sok választott el a nap végére a talpgörcstől. Vigaszdíjként gyorsan vettem egy adag bébi-polipot valami görögtől a hajó-allomás mellett az utasellátóban, aztán hazavonatoztam.

Most meg iszom valami fos "Strongbow"-t a backpecki pubjában. Asszem, hogy ez cider lesz (csak meg kellett volna kérdezni a csapostól, hogy tényleg sört kérek -e...) Szerencsére a kiwik nem nagyon szerethetik a cidert, mert Zélandon nem könnyű így árnyékra vetődni egy ismeretlen márkával...

Holnap a Blue Mountains-hoz megyek. Már ma oda készültem, de amikor a vasútállomáson megkérdeztem, akkor kiderült, hogy a vonat-buszjegy kombó is $47-ba kerül oda. Úgy voltam vele, mint a székely bácsi, aki felutazik Pestre, és a villamos első nap levágja karját-lábát. (Hát a faszom nem kéne?!?) Úgy döntöttem, hogy akkor már inkább kibérelek egy kocsit. Holnapra be is foglaltam egyet; $60 lesz egy kispolszki-kategóriás modell. Mondtam már hogy OZ baszott drága???

(Majd megpróbálom megkeresni a tavaly készült képeket is Sydney-ről; talán azok között is van néhány használható darab.)

3 megjegyzés:

  1. Az az amilyen ronda, olyan sok van belőle, az moulkkai íbisz lesz. http://hu.wikipedia.org/wiki/Molukkai_%C3%ADbisz

    VálaszTörlés
  2. Köszi Pukke! Titkon reméltem, hogy te nem leszel rest bekommentelni... :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem az alien-arcos a legjobb kép! ;-)

    VálaszTörlés