2010. április 9., péntek

Álmodni jó...

Emberemlékezet óta nem vásároltam (magamnak) sem motort, sem autót. Mivel a meglévők buzerálása már nem nyújt elég kielégülést (mivel túl jók, és alig lehet rajtuk csinálni valamit, höhö), ezért ezt az állapotot nyilván nem fogom tudni sokáig elviselni... Ezen kívül idestova fél éve a busszal járok-kelek, ezért megfogalmazódott bennem az igény egy olyan autóra, amelyik habozás nélkül felmegy tetszőleges dombra (a kisbusz ezt eléggé megfontoltan csinálja, és itt Aucklandben ez egy kissé zavaró...).

Mostanában egyre gyakrabban nézek fel a TradeMe-re nyálat csorgatni. Első nekifutásra arra gondoltam, hogy végre megveszem álmaim autóját, aminek a típusát csak sacc/kábé ismerem, de a paraméterei egyértelműen a következők:

- lapos
- széles
- sportkupé
- bukólámpa
- hátsó-kerék meghajtás
- keret nélküli ajtók
- nem piros!
- 200 LE körüli teljesítmény
- manuális váltó (nyilván)
- NEM BUZIS formaterv
- elérhető ár
- elviselhető fenntartási költségek (Itt ez azt jelenti, hogy mondjuk 13 liter alatt fogyaszt ép elméjű üzemeltetés mellett, és nem fossa össze magát hetente)

Rezignáltan vettem tudomásul, hogy ilyen igényeket kielégítő jármű nincsen kereskedelmi forgalomban. Mivel itt egy régi álom valóra váltásáról lenne szó, ezért az anyaföldtől egy kicsit elrugaszkodva elhatároztam, hogy olyan árfekvést is beveszek az értelmezési tartományba, amit eddig egyértelműen csak a burzsuj, mechanikailag analfabéta lúzerek privilégiumának tartottam ($5000 - $7000).

Három típus kínlódja át magát a még mindig drákói szigorral szőtt rostán:
- a 2. generációs Toyota MR2 (SW20), de szigorúan csak valami body-kittel, ami feljavítja ezt a gyárilag homoszexuális dizájnt:




- a 3. generációs Supra:



- és a gen. 2. Nissan 300ZX (Z32) (Lemondanék a bukólámpáról a ZX-ért, mert szerintem a Sylvia túl gömbölyded, és azt itt különben is túl sok hülyegyerek használja)




Ezekből a kocsikból az eladó példányok durva megközelítéssel két kategóriába sorolhatók:
1. péppé tört és/vagy lelakott romhalmazok (unfinished project...):





2. szénné tuningolt streetracer autók:




Lefogadom, hogy ennek a 300 lóerős MR2-esnek egyszer
egy kicsit odalépve egyszerűen kifolyik a motorja...



Igaz, hogy a szívó motorosok között vannak megkímélt, átalakítatlan példányok. Egy 3 literes Supra például pont jó lenne. (Arra, hogy az elfogyasztott benyát, meg a speeding ticketeket kifizetve homeless-sorba taszítson...)

Még gondolkodom. Remélem, hogy mire visszaérek OZ-ból, addigra elfelejtem az egészet...

2 megjegyzés:

  1. Hat a rostan atverekedettek kozul en vagy az MR2t vagy a Suprat mondanam, a harmadik az olyan homoszexualis kicsit (vagy csak azert mert sarga, nem tudom)
    Megkerdezzem Andrast? :)))

    VálaszTörlés