2010. február 12., péntek

Beach Haven Point

Oké. Csütörtök (péntek?) éjjel 2 óra 19 van. Új helyről jelentkezem. Néhány hete Hokanék kitettek, mert mégiscsak kicsinek bizonyult a házuk 3 ember számára... Átköltöztem Beach Haven-be (ezt dobta a gép: nem volt az irodához közelebb megfizethető kégli). Valahova ide a környékre költözött annak idején Pauly Fuemana is az OMC-ből (miután picsájára vert annak a mérhetetlen mennyiségű zsetonnak, amit az egyetlen slágerével keresett...).

Garázs sajnos itt nincs, de egy kis kert van, ahol a Yamaha állhat (vettem rá ponyvát). Azért nem panaszkodom; az utca egyik végén (30 mp járás) park van nyomkodós BBQ-val, a másik végén (5 perc séta) meg a Beach Haven wharf, ahol egész kellemes a víz (most olyan 26 fok körül van), és jókat lehet ugrálni. Zsuzsiék is ott laknak. Nekem ugyan van némi cunami-komplexusom, de a ház kb. 15 méterrel a tengerszint felett van, úgyhogy ez esetben sikerült a fejemet a homokba dugni...

Majd csinálok képeket is, ha lesz rá érkezésem.

Azért a kégli belakása nem ment túl olajozottan... Első héten bolhákkal aludtam (Ne tudjátok meg, hogy hogy nézett ki a lábam!). Először 3, majd a következő éjjel 2 bolha-bombát robbantottam be. Minden bolhák Chuck Norris-át - aki fogát összeszorítva mindkét gáztámadást túlélte - végül test-test elleni küzdelemben győztem le (elkaptam a lepedőn a kis köcsögöt).

Következő lépés a meztelen-csigák felszámolása volt. Éjszakánként ezek előjöttek (a fal, meg a padló réseiben lakhattak), és összejárkálták a szőnyeget takony-csíkot hagyva maguk után. Egyik éjjel megleptem őket, és kettőjüket rögtön kilakoltattam (egyet sarokba szorítottam a zuhanyzó-tálcában, a másikat pedig elgáncsoltam, amikor a nappalin rohant keresztül). Korai volt azonban az öröm, mert a takony-csíkok csak újra termelődtek. Kénytelen voltam csiga-csalit venni (kertbe valót, mert "indoor" csiga-irtót nem árultak a boltban...). Mikor kiraktam, aznap éjjel további 4(!) csigát szedtem össze. Az egyiket bele is tapostam a szőnyegbe, de a folttisztító egész szépen kihozta... Mindet átdobáltam a szomszédba; remélem nem jönnek vissza.

Apropó, szomszédok! Az, hogy most leültem írni annak köszönhető, hogy nem nagyon tudok aludni, mert mocskosul berúgtunk Louissal. Ő az egyik szomszéd; a múlt héten jött át bemutatkozni. Egyébként maori, raszta haja van, fehér csaja, meg egy Bob Marley posztere a nappalijában. (Utóbbit most tudtam meg, hogy átmentem viszonozni a spanolást...) Múltkor, amikor ő jött át, akkor egy kicsit szét volt csúszva (túlszívhatta magát, mert native létére harmad olyan lassan beszélt, mint én meg a Zsuzsi - akkor ő is itt volt).

Most először csak söröztünk, de aztán láttam, hogy van kapacitás a páleszra is, úgyhogy átvittem egy üveg barackot; egészen tehetségesen tolta a srác... Közben beesett egy haverja is további két NAGGYON kiwi csajjal, de azért jól éreztük magunkat. Most iszom a szódabikarbonát, meg a hektoliter vizet, hogy holnap (ma) tudjak még dolgozni...

Amúgy nem akar valaki az itteniek közül Lady Gaga koncertre jönni? (Nem röhög! Szerintem kurva jó!)

4 megjegyzés:

  1. "átvittem egy üveg barackot; egészen tehetségesen tolta a srác." Bazz. :)))

    VálaszTörlés
  2. Jocó... :D ez kész!
    Nagyon tetszett!

    VálaszTörlés
  3. Honnan van ott neked barackpálesz?

    VálaszTörlés
  4. Keress, és találtatsz...! :) Na jó; ez igazából őszibarack, de azért nagy duzzogva ez is lecsúszik.

    VálaszTörlés