2009. október 27., kedd

Bérlőtárs-börze 2.

Múlt héten - félig rettegve, félig bizonytalanul - megnéztem még néhány garázsos házat. A szokásos felhozatal mellett (boyracer-srácok térdig szemétben; curry-szagú cigánykölykök derékig szemétben; igénytelen huszonéves kiwi picsák, stb.) újabb gyöngyszemre bukkantam...

Egy ötven körüli tanár a házának az egyik szobáját hirdette. Egészen szimpatikusnak tűnt, amikor ajtót nyitott; kicsit az öregedő Sean Connery-re emlékeztetett. Körbevezetett a házban. Megmutatta, hogy melyik 2 szoba közül választhat a leendő bérlő: az egyik egy kicsit kisebb, és sötétebb; a másik ablaka alatt viszont a tyúkok(!) kifutója van (kakas nincs, de emezek hajnalban egy kicsit kotkodácsolnak...). Oké, mindenkinek kell legyen valami kis hülyesége; teljesen jóhiszeműen még le is ültem vele a nappaliban dumálni. Erre felvezette, hogy ő homokos, majd elővett egy két A4-es oldalnyi kinyomtatott, pontokba szedett "házirendet", amit szorgalmasan fel is olvasott:
- cipőt levenni, mielőtt a házba lépsz,
- nem vihetsz vörösbort a szobába,
- konyhapult helyett a vágódeszkán szeletelj, ha főzöl,
- ne hagyd őrizetlenül a főni feltett kaját,
- ne tarts a hűtőben disznóhúst (mert ő zsidó)
- kapcsold ki a modemet, ha nem netezel
- ne zuhanyozz 5-6 percnél tovább,
- jelentsd be, ha látogatót hozol éjszakára
- este 9 után csendet, rendet, fegyelmet!
.
.
.


Zokogva visszaköltöztem Hokanékhoz...

4 megjegyzés:

  1. a landlordunk meg akarja venni a mellettünk levő unitot, ha összejön neki akkor jöhetsz oda, még mindig üres. van garázs is. ugyanolyan pecó, mint a miénk, csak nem szőnyegpadlós.

    VálaszTörlés
  2. Kirekesztő dolog volt nem elfogadni a buzi ajánlatát. Főleg a coming-out után. :-)
    -gaf

    VálaszTörlés