2009. szeptember 15., kedd

Új autó-motor!!!

Nem baj, hogy nincs mit, de most már muszáj írnom. Egyrészt már több, mint 2 hete hazajöttem, másrészt meg ha sokáig kussolok, akkor a végén még majd jól kitúr a többi hiéna zélandi-magyar blogger a szájberszpéjszből (az online jelenlét farkastörvényeit nem lehet sokáig büntetlenül figyelmen kívül hagyni...)

Zamatos benzinszagú hírekkel jelentkezem, mert ehhez a témához mindig magabiztosan hozzá lehet nyúlni (ezen a fronton állandóan történik valami).

Rengeteg kellemetlen meglepetés - tulajdonképpen szopás, de most gondoltam, hogy választékos leszek - ért járműflottám üzemeltetésére, es TMK-jára vonatkozólag.

1. Forgalomból járműveket ideiglenesen kivonni (REGO-t hold-ra tenni) csak 3 hónapnal hosszabb időre érdemes, mert annál korábbi visszahelyezés esetén kíméletlenül kifizettetik a REGO-t visszamenőleg. Ez történt most velem is. (DOH!)

2. A Suzuki ugyan megkapta az új műszakit, de az állomáson már mérik a zajszintet is. (DOH!) A vizsgalapon "kipufogó határeset" széljegyzet tanúskodik arról, hogy a költséghatékony teljesítmény-fokozás alapelemét (a kipufogó-kiherélést) Zélandon mostantól kevésbé tolerálják (a Yamahával biztos, hogy gondjaim lesznek, mert azon olyan sportcső van, amitől az autó-riasztók mindig bekapcsolnak).

3. Szomorú hír még, hogy a Hondát viszonylag kimerítő (és nehezen orvosolható) hibalistával húzták el a műszakin...(DOH!) A kormányszervóból csordogáló olaj letörlése után azért majd még egyszer nekifutok egy másik vizsgaállomáson is...

4. A busz is megbukott, de azt megúszom két új használt gumival, egy kerékcsapágyazással, meg némi gitteléssel.

5. Mivel a többi hiéna blogger nem adott róla hírt (én viszont figyelemre méltó happening-nek tartom), ezért elmondom, hogy a múlt hétvégén lezajlott a híres/hírhedt "Undie 500". Nem elírás; ez itt nem 500 mérföldes verseny. Ez a fantázianeve annak az évente megrendezésre kerülő bulinak, amely során a christchurch-i egyetemisták 500 dollár alatti értékű autókkal átcsorognak Dunedinbe, jól bebasznak, majd ezt-azt felgyújtanak, és megdobálják a rendőröket. Biztos vagyok benne, hogy ha kezük ügyébe kerülne, akkor a T-34-est is megjáratnák. Sajnos a nyugati berendezkedésű védelmi arzenál itt nélkülözi ezeket a játékszereket... :(


Most viszont, hogy a Suzuki sikeresen levizsgázott végre lazíthattunk egy kicsit. A szórakozás útjában álló sallangok eltávolítása után (visszapillantó, indexek - ezek úgyis mindig csak a műszakizásra kerülnek fel) kimentünk csapatni egy kicsit Muriwaira. (Képek a következő postban - Bogi gépéről kell őket leszednem.) Az eredeti koncepció az volt, hogy Bogi majd jól megtanul motorozni a balesetbiztos tengerparti homokon. Sajnos kiderült, hogy a motor magassága es súlya miatt még itt sem tud felszabadultan körözni, így végül nekem kellett motoroznom. Azt hittem, hogy nekem ingerszegény lesz az akadály-mentes sík tengerpart, de végül mégis jól szórakoztam: a nedves homokon marha jól lehet gyakorolni a csúszáshatárt, mert tetszőleges ívű kanyart megkezdve az tetszőlegesen szűkíthető/tágítható/power-slide-olható. (Ha valaki tudja a magyar kifejezést, akkor kommentelje lécci!) Remek motoros iskolát lehetne itt fenntartani vakoknak, ha létezne ilyen piaci szegmens...

4 megjegyzés:

 1. Ha már szájber meg szpész, e heti Big Bang duma:
  Sheldon (to Raj): You’re afraid of insects and women. Ladybugs must render you catatonic. :))

  VálaszTörlés
 2. Sajnos erről lemaradtam... :) Muszáj leszek egyszer egyben letölteni majd az egész sorozatot.

  VálaszTörlés
 3. Power slide = Erő-csúsztatás, vidéki magyarban : csapatás

  VálaszTörlés
 4. Köszi. Az erő-csúsztatás főnévként tényleg nem hangzik túl idétlenül... A csapatás viszont csak szinoníma; azért nem jár pont :)

  VálaszTörlés