2012. december 4., kedd

London housing

Nem akarok túl elfogultan és érzelmek által felkorbácsolva nyilatkozni, ezért azt kell mondjam, hogy a három napi itt tartózkodásom alapján meghozott, abszolút szubjektív ítéletem szerint London torony-magasan a leggusztustalanabb okádék egy város, amit életemben láttam. Az az érzésem, hogy nincs a világon még egy hely, ahol az ingatlanok bérleti díjára vonatkozó ár/érték arány ennyire silány lenne. A lakásbérleti piac megdöbbentően elszállt árképzése mellett az épületek általános minősége a "szánalmasan lepusztult", és a "botrányosan szar" végpontok által kijelölt intervallumban helyezkedik el. Az aucklandi ingatlanpiac ehhez képest egyszerűen aprópénzért kínált, fényűző beverly-hills-i villák dömpingje.

Mi sem illusztrálja jobban a helyzetet, mint a tény, hogy az egyik általam megnézett kiadó szobát egy szobafestő srác hirdette, aki állandó alkalmazásban dolgozik egy öt csillagos szállodában. Igen: mert jobban megéri nekik fizetni egy alkalmazottat az itt-ott beázó épülethez, mint minden esethez kihívni egy szakembert.

Dóriék viszonylag új építésű, egyébként remek állapotban levő lakásából (itt lakom most) kilépve a kilátás egy vékony földréteggel betakart szemétdombra nyílik. Nem vicc! (Kb. úgy néz ki, mint egy fél Mount Wellington.)

4 megjegyzés:

  1. "When a man is tired of London, he is tired of life"

    VálaszTörlés
  2. Azért annyira nem eszik forrón a kását - nagyjából ezekre a körülményekre számítottam.

    VálaszTörlés
  3. Találtam neked szállást Karácsonyra, csak egy Máriát kell beszerezned hozzá!
    :)))
    http://www.origo.hu/utazas/hirek/20121204-karacsonyi-akcio-a-maria-es-jozsef-nevu-paroknak.html

    VálaszTörlés
  4. :) És mennyivel nagyvonalúbb lenne, ha a Máriát is biztosítanák...

    VálaszTörlés