2013. január 24., csütörtök

Falling Down

A mai napon gyakorlatilag megfulladtam a szopóálarc alatt, ami két hónapja tapad a fejemre. Nem titok, hogy a rögtön megkapott állás csak illúzió volt. Mivel másik két cég is interjúztatott (jóval több pénzért), ezért azt gondoltam, hogy inkább kivárom őket. Az utolsó körben mindkettő elhajtott a faszra, az eredetiről pedig így lecsúsztam, tehát gyakorlatilag három szék közül estem picsára. (Inkább le sem írom, hogy milyen "szakemberek" pattintottak le miután átmentem az IQ-, és programozási-teszteken is, mert ha csak rágondolok, már kinyílik a bicska a zsebemben...)

Az újév óta pedig mintha meghalt volna az álláspiac, úgyhogy a hétvégén írok egy bartender CV-t...

A mai napon inkább fel sem kellett volna kelnem. Sajnos mégis megtettem, és elmentem a gym-be. Mivel lejárt a bérletem - amit már a múltkor is csak eléggé kétes körülmények között hosszabbított meg a recepciós bro', akivel ott összespanoltam - mostantól csak direct debittel fizethetnék, és legalább három hónapos tagságot kellene vennem... (Honnan a lózsíros faszból tudjam, hogy itt fogok -e lakni még három hónapig???)

Bepipulva elmentem a litván boltba, amit a múltkor találtam, hogy vegyek egy kis füstölt szalonnát, és legalább főzzek egy Chili Con Carnét. (Leszarom, hogy nem azzal kell! Ez az én kreációm!) Találtam is. A többi hozzávalót már megvettem a hétvégén az ASDA-ban. Már az gyanús kellett volna hogy legyen, hogy a kóser-pultnál vett darált marhahúsra "chicken mince"-címkét ragasztott a hentes, de nem tulajdonítottam különösebb jelentősséget neki, mert láttam, hogy vörös húsról van szó. Biztos mellé nyomott... Hát ehhez képest, mikor most felraktam sülni, eléggé birka-szagot árasztott... Ki is sült belőle vagy 2 deci faggyú, amit maradéktalanul leöntöttem róla, de a birka-szag csak nem akart múlni. Amikor a kibontásuk után kiderült, hogy a chilis babkonzervek pedig köszönő-viszonyban sem voltak semmiféle chili-szósszal, akkor már igencsak fel tudtam volna rúgni valamit... Lázasan rohangáltam a serpenyő, a konyhaszekrény, és a kisbolt között, hogy az ismeretlen hozzávalókkal folytatott meccs végeredményét legalább egy nem túl megalázó vereségre tudjam mérsékelni. Nyomtam a ketchup-ot, meg a chili-szószt vadul; öntöttem a borsot meg a sót, és tulajdonképpen kihoztam a körülményekből a maximumot, de a darált-birkán sajnos így is elvéreztem... Mindjárt jönnek haza a lakótársak: megpróbálom velük megetetni.

Holnap nem fogok felkelni.

5 megjegyzés:

  1. Hubazd, ez beteg! A főzős történetről nekem valamiért Kázmér és Huba jut eszembe. Nála szokott ennyire félremenni valami.

    VálaszTörlés
  2. Úgy látszik, hogy csak engem zavart a birkahús, mert a srácok végül betolták az utolsó falatig... :)

    VálaszTörlés
  3. Chicken mince-nek címkézett, beef mince-nek kinéző lamb mince? Nem gyenge.
    Remélem azért a faggyúval bekented a cipődet hogy legalább az ne vesszen kárba... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már volt cipőpasztám, mert a múltkor nem voltam résen, és a cipővel együtt rámtukáltak egy tubussal... De a 100 fontos cipőmet egyébként sem birkával terveztem ápolni... :)

      Törlés