2013. január 29., kedd

Egerek és emberek

Van már vagy két hete, hogy a kis szürke dög betette a lábát a házba. Azóta a konyhától elkezdve az előszoba-lépcsőn keresztül a szobámig gyakorlatilag mindenhol feltűnt. (Igazából azok alapján, ahogy a környék kinéz, még csodálkozom is, hogy nem vadászkutya-méretű mutáns nyest-patkány hibridek tenyésznek a kerületben...)

Én voltam az, aki vett egérmérget, mert a főbérlő srác tulajdonképpen a pénz beszedésén kívül baszik mindenre, ami a ház fenntartásával kapcsolatos. Installáltuk a tálcákat szerte a házban. Fogyott is rendesen mindegyikből az anyag, de csak nem akart megdögleni a szerencsétlen. Sőt: mikor itt-ott megjelent, ránézésre igen kíváló egészségnek örvendett. Így utólag azt kell mondjam, hogy vagy összekeverték a gyárban a hatóanyagot, vagy egyszerűen az evolúció csodálatos érintésének lehettünk tanúi, mert az egérméreg mintegy afrodiziákumként hatott a ház bérleti díjat egyébként nem fizető lakóira. Két-három napja már különböző méretű és mozgékonyságú egyedek néznek velem néha farkasszemet a szobám falai mellől, de mielőtt még felocsúdnék e negyedik típusú találkozások ámulatából, már el is tűnnek a szoba sarkain lévő nyílások valamelyikében.

Ma éjjel betelt a pohár. Valószínűleg pont a szobám alatt lehet a populáció fő tanyája, mert a villany leoltása után a hangokból ítélve gyakorlatilag egy egér-óvoda közepén találtam magam. Visszakapcsoltam a villanyt, és több-kevesebb sikerrel megpróbáltam világosban aludni. Reggel végre találtam oldszkúl egérfogót az egyik kisboltban itt az utcában. Az ASDA-ban a múltkor ilyet hiába kerestem - gondolom értelmetlen olyasmit árulni, ami tényleg használ az egér ellen, mert akkor legközelebb nem lenne, akinek eladják...

A lényeg, hogy végül sajt- és füstölt szalonna-kockás egységekkel vesztegzár alá helyeztem a szobámat. Kíváncsian várom a fejleményeket. Van még belelépős-ragadós eszközöm is a tarsolyban, de én inkább a jó öreg rugós fegyverrel folytatott konvencionális hadviseléstől várom az áttörést...

13 megjegyzés:

  1. Miert nem koltozol el valami normalis hazba inkabb? Azert ennyire Londonban sem szar a helyzet...

    VálaszTörlés
  2. Pont javasolni akartam a ragsztós megoldást. Abból még Jerry se menekülne. :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg egy hajszál választ el tőle... :(

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. Kölcsönözni kellene egy macskát.... :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolod, hogy a "Rent-A-Cat" címszó alatt találok a Yellow Pages-ben? :)

      Törlés
    2. :DDD
      Ha esetleg nincs ilyen, akkor megtaláltad a piaci rést egy remek kis vállalkozáshoz!

      Törlés
  6. Kezdek aggódni picit. A Rejtő könyvekből szerzett nagyvilági műveltségem szerint az állandó egérlátás az előrehaladott delirium tremens egyik tünete.
    Kevesebb pálinka/gin/whisky esetleg megoldást jelenthet a rágcsálókra :)

    VálaszTörlés
  7. :) Gondoltam erre én is (egyébként rumos/vodkás vagyok). De egy már beleszaladt az egérfogóba, és teljesen valódi volt. A többiek mondjuk nem akarnak (pedig most már tényleg nehezebb mellé lépni a kihelyezett csapdáknak...). Viszont a flattie-jeim is látják őket. Felmondtam, mert eldurrant az agyam; majd ők megoldják. (Vagy nem, de én ezt már leszarom.)

    VálaszTörlés
  8. Meddig maradsz a ködös Albionban? Nem volt valami OZ-ról szó?

    VálaszTörlés
  9. Nem tudom. Biztos sokan vannak olyanok, akik azért jönnek decemberben Angliába, hogy aztán mély torokig szopassák magukat néhány hónap álláskereséssel, és egy raklap pénzt elbaszva a semmire utána tovább álljanak, de én nem tartozom közéjük...

    VálaszTörlés
  10. Jócó!

    Az egér probléma csúcsát látod, én úgy érzem... ;-)
    A Central Line belvárosi szakaszán este 10-11 után tucatjával szaladgálnak a sínek között és a peronon.

    Egyszer az Earl's Court-nál egy kövér zsíros, csonka farkú/lábú/fülű patkány tuszkolta át magát a sínek alatt. Mondjuk az délelőtt 10 körül volt! :-)

    Igazából homályosan látom az egészséges életmódod kibontakozását ha csak ilyen junkon élsz...
    -Vagy külsőleg is akklimatizálódni akarsz és felveszed az angol munkásosztály alakját?!? :-D

    Üdv:
    Tib

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DDD Röhögni fogsz, de szerintem fogytam vagy 3-4 kilót, amióta itt vagyok. Kiderült, hogy mégiscsak van derekam; nem múlt el harmincegynéhány éves koromban, csak rejtőzködött... :) Azért nem eszem minden nap ezeket a szemeteket, viszont a sok szabadidő miatt nem keveset edzem.

      Ha pedig a Central Line peronján akarnék lakni, akkor oda költöznék, de azt valószínűleg ennél jóval kevesebb pénzért is meg tudnám tenni... :)

      Törlés