2010. május 19., szerda

Csak úgy összevissza...

Kicsit megszakítom a beszámolót, hogy néhány helyi aktualitás is górcső alá kerülhessen.

  • Ez igazából akkor volt nagy hír, amikor még elindultam nyaralni: Ausztráliában a kormányzat tervbe vette a dohány-branding betiltását. Azaz: minden doboz cigin csak a márkájának a kis egyen-betűs felitata lehet némi gusztustalan, dohányzástól elrettentő illusztációval (rákos tüdő, rohadó fogak, stb.). Porszem kerülhetett a gépezetbe: a megfelelő dohánylobbis Nokiás-dobozok valami félreértés folytán nyilván nem kerültek a megfelelő zsebekbe, különben nem érhetett volna ebbe a fázisba ez az ügy.

    Most mindenki lélegzet-visszafojtva figyel, hogy a dohánygyárak milyen komoly kártérítési perek beharangozásával próbálják visszakozásra kényszeríteni a törvényhozást. (Eszem-faszom megáll, hogy ezt mindenki komolyan gondolja...)

    De most látom, hogy erről már Gábor is beszámolt...


  • Csanád a múlt héten megint leszokott a cigiről.


  • A gennyes ausztrál bankok ellen a gennyes ausztrál IMF 5 milliárd dolláros per-sorozatot indít, azzal a jelszóval, hogy azok aránytalanul sokat vontak késedelmi kamatért, overdraft-ért, stb.


  • Erre az én munkáltatóm (az egyik beperelt ausztrál holding zélandi tagja) is közleményt adott ki, ami vázlatosan így szólt:
    Nem tudjuk, hogy nálunk is lesznek -e perek, de:
    1. az általunk vont késedelmi díjak, meg egyéb sápok igenis igazságos mértékűek,
    2. minden jóérzésű ember, aki a szerződésben előírtak szerint használja a banki szolgáltatásokat, az joggal várja el, hogy a hanyagok fizessék az extrákat,
    3. az új-zélandi gazdaságnak különben is érdeke, hogy a bankjai stabilak legyenek, tehát az, hogy mi hozzájussunk a pénzünkhöz.

    Bazmeg, és én ezeknek a szekerét tolom...


  • A fürdőszobámban megkezdődött a klónok támadása:




5 megjegyzés:

  1. Csanádnak ezúton is tiszteletem, de a profik így csinálják.

    "A dohányzásról leszokni a legkönnyebb dolog a világon. nekem már 20-szor sikerült!" - Woody Allen

    Üdv: FraterThomas

    VálaszTörlés
  2. Latod, en mondtam neked a multkor, hogy mondjal fel a cegnel. :))

    Egyebkent ciki nem ciki, de amit irtak nektek levelben, annak a 2 es 3as pontjaval abszolut egyetertek. (Az egyeshez nem tudok hozzaszolni, leven nem tudom milyen merteku levonasokrol volt szo.) Tudnek errol regenyt is irni, hogy miert van igazuk, de nem akarom hogy kibannolj. :)

    Csigak :(

    VálaszTörlés
  3. A Nokiás doboz kapcsán hallottam nemrég egy elég ütős paródiát, eredetileg azt akartam belinkelni nektek. Így viszont off topic lett belőle :( Viszont hátha nem hallottátok még: Bikicsunáj Enjoy! http://www.youtube.com/watch?v=LMc0BOXp5Os&feature

    VálaszTörlés
  4. Igen, igen; a Bikicsunáj már ide is elért...

    Zsuzsi: azonnal írjál regényt arról, hogy miért magától értetődő, hogy a vérszívó bankoknak minden jár, amiről csak eszükbe jut, hogy kell nekik! És hogy ennek miért kell még örülni is, hogy stabil a gazdaság? Különben kibannollak! :)

    Egyébként ma tudtam meg azt is, hogy az IRD beszólt az összes zélandi banknak, hogy az adótörvény-módosításokat nem úgy kell interpretálni, ahogy ők tették, és hogy legyenek már szívesek befizetni még azt a néhány százmilliós adót, amivel így még tartoznak... És ezt nem azért mondom, mert ez nyilván a mi prémium-alapunkból jön le, hanem azért, mert a pénzügyi szféra ugyanilyen látványosan naiv adó-befizetés anomáliákat ellenkező előjellel még valahogy nem követett el...

    VálaszTörlés
  5. Nem irok regenyt, majd inkabb dumaljunk errol. Meg az IRD-s dologrol is, amit emlitettel itt a kommentben.

    VálaszTörlés