2019. január 12., szombat

Stratégia

Nyílt titok, hogy a világ azon felső szintű IT-vezetői, akik nem szigorúan a tech-szektorban tevékenykedő vállalatok informatikai osztályának az élén állnak, nem tartoznak a stratégák krémjéhez.

20 éves pályafutásom alatt sokféle IT-vezetőséghez volt szerencsém, úgyhogy nekem azért elég nehéz meglepetést okozni. Nemrég itt a cégnél született néhány magas szintű döntés, amire mégis felvontam a szemöldökömet, és őszintén szólva nehezen találok rá analógiát. Azért megpróbálom...

Tegyük fel, hogy egy trafikban dolgozom (végülis újságot adunk el, vagy mi...) A múlt héten összehívtak a főnökök egy mítinget, amin bejelentették, hogy mostantól fagyit fogunk árulni, mert az nem bálna, és a gyerekek is jobban szeretik, mint a kötélmászást.

Könnyen belátható, hogy ezekkel az érvekkel azért nehéz vitatkozni. Sajnos engem ez annyiban érint, hogy ha eddig nem lett volna elég bajom, akkor most még az álláskeresés nyűgjét is a nyakamba kell vennem, mert én fagyit már nem akarok főzni, és a szakmai fejlődésem szempontjából egyébként az is kétes értékkel bír, hogy elég régóta már csak mosógépet szerelek.

2 megjegyzés:

  1. Mélyen átérzem...!
    Ugyanakkor nem lenne kedved lecserélni az irodai munkát némi terepi feladatra?

    http://napirajz.hu/?p=1230

    -És sose feledd: pusztán azért is lehetsz "párttag" - mint annak idején sokan - hogy belülről bomlasszák a szervezetet! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom Tibi, hogy a nyepulák rád is mély benyomást tettek: már másodszor linkelted be ezt a Napirajz-epizódot nekem... :D

      Törlés