2015. szeptember 27., vasárnap

Benzinfejek ha egymásra találnak...

Ma reggel lemotoroztam a 200 m-re levő lewisham-i plázába, hogy végre vegyek egy új irodai cipőt. Nem vettem, de ahogy kiléptem a cipőboltból, máris szemet szúrt a pláza kis patiójában álló autó. Még messze voltam tőle, és csak a seggét mutatta, de az már távolról is látszott, hogy kabrió. Hunyorogva nagyon hasonlított a Z4-es BMW-hez, de egyrészt egy Z4-es BMW már nem akkora durranás, hogy egy plázában kellene mutogatni, másrészt meg a lámpája valahogy furcsa volt (olyan Lexus-os). Igen, igen: hallom, hogy mindenki ordítja a megfejtést. Nekem is 0.3 másodperc alatt esett le, hogy az új MX-5 lesz az....

Közelebb mentem. Kár, hogy egy grafit-metál példányt tettek ki, de elvonatkoztattam ettől a zavaró ténytől, és konstatáltam, hogy a formája gyakorlatilag tökéletes. Így kellett volna már az első 3 szériának kinézni - akkor nem buziztak volna le engem sem a piros lámpánál annak idején Aucklandben...

Egy középkorú néger nő, meg egy késő 20-as programozó-matematikus kinézetű fehér srác álltak a kocsi mellett a pultnál. Mivel a nő állt közelebb, először neki mondtam, hogy régen nekem is volt ebből egy első generációs, és imádtam. Nem igazán hatotta meg (nem is számítottam rá, mert ránézésre látszott, hogy nem az a típus, aki szombatonként a Brands Hatch-re jár csapatni füstölő gumikkal, kilinccsel előre...)

A srác viszont látta a bukót a kezemben, és meg is kérdezte, hogy milyen vasam van. Mondtam neki, hogy nemrég vettem egy 1000-es Cagiva Raptort. Felcsillant a szeme... Őt Silvio-nak hívják, mert fele részben olasz (míg az anyja román), és nyilván odavan az olasz kocsikért/motorokért. Egyébként nemrég adta el a 650-es SV-jét... Na ekkor elszabadult a pokol. A következő háromnegyed órában megbeszéltük a sor-4 kontra V2 témát, az MX-5 egész evolúciós történetét, a lóerőt, a saját tömeget, hogy hogy került a Mazdához, hogy mekkora buli volt, amikor a német Mazda központban a teszpályán donut-okat rajzoltak ezzel, a Skyactive technológiát, meg még sok mindent, amit mostanra elfelejtettem.
Már a kocsiban ültem, és éppen (a régi bukólámpás MX-5-el ellentétben) az egy csatos vászontetőt kattintottam a helyére, amikor megkérdezte, hogy akkor ugye befoglalhat egy tesztvezetésre? Hát persze, hogyne, foglaljál... Megadtam az adataimat, és megbeszéltük, hogy nekem sehova nem kell menni; a tesztvezetéshez mindenkinek házhoz viszik az autót... Sajnos nem ígéri meg, mert nem biztos, hogy ráér, de megpróbálja majd ő hozni a kocsit. Röstelli, de a 2 literes tesztautó már fullra van foglalva, tehát csak a 1.5 literes motorost tudja hozni. Nem baj, mondom; itt Londonban majd megpróbálom akkor azt a szánalmas 130 lóerőt kiautózni...

Jövő szombatra foglalt be; majd beszámolok...

4 megjegyzés:

  1. Elvesztél Yo Zsí Come! A tesztvezetés után meg majd a díler fog vigyorogni miután aláírtad a papírt az előlegről amit magával hozott. ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tibi ha elolvasod a profilomat, onnan is tisztán látszik, hogy pisztolyt a fejemhez tartva sem lehet nekem olyan járművet eladni, amin nem kell valami komoly beavatkozást végezni rögtön vásárlás után... :)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. -Ha tényleg annyira küzdenél az ellen hogy élvezd az életet már rég vettél volna valami sokat futott francia vasat! ;-)

    VálaszTörlés