2012. április 2., hétfő

Statisztika

A TB jóvoltából taxival járok munkába két hete.

Ha hinni lehet abban, hogy az eddigi tapasztalat reprezentatív mintavételnek minősül, akkor bízvást állíthatom, hogy az aucklandi fehér bőrű taxisok részaránya az egészből olyan 5 százalék körüli szeletet képvisel. (20 fuvarból eddig 1 fehér taxis.)

Ebből a gépjármű vezetésére kis jóindulattal ténylegesen alkalmasnak bizonyuló vállalkozók részhalmaza még ennél is karcsúbb.

Azért még folytatom a mérést, de egyre jobban csodálkozom, hogy még élek...

7 megjegyzés:

  1. Survivor Auckland?
    Hivatásos sofőr kellene neked, nem taxi. Szkanderozd le a TB-vel, hátha. :)

    VálaszTörlés
  2. Én összesen ha 2 fehér taxissal mentem eddig Aucklandben, meg még egyet láttam. Mindez több mint másfél év alatt, és időnként rendszeresen kell járnom velük.
    De a buszon/busztól jobban félek. Komolyan nagyobb biztonságban érzem magam a motoron! A legveszélyesebb azonban motorral busz közelében haladni. Az ilyen helyzeteket kerülni szoktam, autópályán inkább úgy váltok sávot, hogy legyen köztünk legalább 1 sor autó, de az se baj ha 3.

    VálaszTörlés
  3. Frater: azok mitől tudnának vezetni?

    Ááá, puska kellett volna, baszd meg! (vagy tank...)

    VálaszTörlés
  4. Semmi okuk rá, hogy tudjanak vezetni, de nekem van egy hülye rémkép a fejemben arról, hogy a hivatásos sofőr tud vezetni. A hiba az én készülékemben van. :)

    VálaszTörlés
  5. Kellemes melegseggel ("warm feeling" es nem "gay ass" ) a szivemben gondolok az Aucklandi taxisoforok profizmusara es kivalo angol nyelvtudasara amikor Szingapurban egy gurulo teglaban (taxi) kockaztatom az eletemet. Minden relativ. Bandi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem minden: az például jéghideg tény, hogy momentán én szopom a faszt gipszben egy itteni paraszt miatt, akinek inkább áramot kellene vezetnie, mint egy két tonnás ute-ot.

      Törlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés