2009. június 14., vasárnap

Tonga 4.

Másnap nyilván nem sikerült időben felkelni, hogy elkapjuk a transzfert be a városba (amit szintén Sven felesége csinált). Annyira nem is igyekeztünk, mert nem tudtuk, hogy vasárnap EGYÁLTALÁN NEM jár a busz. Hívattunk hát egy taxit Svennel, hogy bevigyen minket a kikötőbe, ahonnan a hajó indult 11-kor Fafá szigetére.

Kikötő


Érzésem szerint a 80 lóerős motorral



a durván 2 méter széles csónak egy kicsit túl volt motorizálva. Az utolsónak belszálló 100-110 kilós - tehát nem is kimondottan nagy darab - kiwi fazon okozott némi riadalmat (és billegést), úgyhogy csak remélni mertem, hogy a pilóta nem fogja a meghajtó reaktor teljes erejét rászabadítani a hullámokra. Szerencsére tényleg nem tette.

10 perc múlva így is megérkeztünk Fafá-ra. A sziget átmérője nincs egy kilométer. Gyakorlatilag lakatlan, és szállodaként szolgál amolyan szigeti hangulatú bungalókkal.



A kikötő felőli oldala pont úgy néz ki, mint ahol Bud Spencer, és Terence Hill partra vetődik a Pongó-Pongó szigeten (plusz napozóágyak). Még a szél is pont úgy fújt!



Van még rajta egy étterem, amivel együtt a gazdag turistákat/nászutasokat célozza meg (árakat lásd a link alatt). Mi csak egy napra ugrottunk át, tehát a szállásért nem fizettünk, csak a retúr transzferért, ami tartalmazott egy ebédet is (természetesen ital, és 15% service fee nélkül). Snorkeling cucc is plusz 5 dollárért bérelhető.

Mi azzal kezdtük, hogy körbegyalogoltuk a szigetet (kb. 1 óra). Boldogan tapasztaltuk, hogy a fő szigeten levő szemétdombból Fafára már csak hírmondónak jutott egy kólásdoboz, egy hónalj-stift, és egy nejlonzacskó. Szerencsére épp dagály volt, így - papírforma szerint - a víz fölé hajlottak a pálmák, és az étterem teraszáról is be tudtam lépni a tengerbe:






Szerencsére meggyógyult a Youtube feltöltőkéje, ami tegnap szar volt, úgyhogy fel tudtam tenni ezt is:



Sőt: a buszos postba is beszúrtam a róla készült videót (nézzétek meg)!

Felteszek még néhány képet csak úgy, mert szépek/érdekesek:

Flying Fox (rókapofájú denevér): a legnagyobb testű denevérfaj (kb. méteres szárny-fesztávolság)










Végül este visszavitt minket a hajó, amit már egy másik csóka vezetett, aki úgy tűnik, hogy nagy focirajongó volt:



A kikötőben Sven vett fel minket, hogy hazavigyen. Gyorsan beestünk az ágyba, hogy beelőzzük a kakasokat. Másnap délben repült haza a gépünk.



Vége

1 megjegyzés:

  1. Ezek mekkora ma'jer kepek mar??? Es senki nem kommentelt... nyilvan csak az a magyar jut el ide, amelyik kikoltozik Zelandra.. ha legalabb fele ilyen meleg lenne itt...

    orom e bodotta

    VálaszTörlés