2009. június 14., vasárnap

Tonga 3.

A motelba eléggé elcsigázva és szomjasan értünk vissza; rögtön nyomtunk egy kis helyi (nem is rossz) Ikale sört, meg némi Tasziló ásványvizet:




Volt még némi idő az autentikus vacsorával egybekötött folklór-estig, amire még reggel bookoltunk. Ez úgy nézett ki, hogy sötétedés után kivittek minket egy bíccsre, ahol hangulatos színpad, pult, és fapadok voltak felállítva. Először hallgathattunk egy kis islander hangszerelésbe oltott Elvis Presley-t, Tom Jones-t meg Eric Clapton-t (Ne tudjátok meg, hogy hogyan szól a "Wonderful tonight" bendzsózva!). Közben ittuk a méregdrága (és szar) szintén helyi Maka söröket. Később a vacsorát egy másik placcon szolgálták fel. Ez tényleg finom volt; stílszerűen kókuszpálma kérgébe lehetett válogatni a felállított asztalról:





Volt a klasszikus "Ika Mata" (amit Raro-n is ettem), valami grillezett hal, valami sült csirkés-gombás cucc, sült kagyló (a "mussel" - nem tudom a magyar nevét), zöldsaláta, polip-saláta, jam-saláta, egy egész sült malac, meg desszertnek valami somlói galuska-szerű kókuszos téma (csak csokimáz, meg hab nélkül).

Mikor mindenki betegre zabálta magát, akkor megint átmentünk máshova: egy barlangban adtak elő harci, és egyéb táncokat - különös tekintettel arra, hogy pénzt is szabad dugni a táncoló performerek ruhapántja alá/fűszoknyájába/beolajozott testére (mi nem dugtunk).






Végre vége lett, és mehettünk vissza a motelba aludni.

Folyt köv.

2 megjegyzés:

  1. Jocó,

    remek a poszt. A mussel angol szó, jelentése kagyló.

    pisti

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Pisti! :) Az ilyenek már nagyon hiányoznak...

    VálaszTörlés