2021. február 4., csütörtök

Brenter

Na jó; írok egy posztot magamról is. (Végre Sicher is örülhet...) Itt még nem meséltem el, de nem titok: nemrég megkaptam a brit állampolgárságot is. (Nyitok majd valami trezorban egy széfet, hogy ott tároljam az útleveleimet a pisztoly, meg a bankókötegek mellett, mint Jason Bourne...)

A vírus ugyan általában véve lelassította az életet szerte a világban, de az enyémre eddig inkább kellemes következményei voltak (és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül...) Már egy éve, hogy a JOCO Software elveszítette meglehetősen gyümölcsöző üzleti kapcsolatát a News UK-vel. Közben kitört a járvány, és azóta az összes ex-kollegám lélegzet-visszafojtva várja a pillanatot, amikor lehúzhatja a rolót az egy személyes cégén, hogy visszamenjen fele pénzért dolgozni alkalmazottként. Tévedés ne essék; nem azért mondom, hogy könnyeket hullasson bárki értünk! Csak vázolom, hogy hogyan néz ki az IT-ban az N-edik Nagy Világgazdasági Válság: nekünk egyelőre nem fog kelleni száraz kenyéren, és vízen élnünk.

Én azt, ami az azóta történt velem, őszintén pozitívan értékelem. Ha befizettek neki 100-500000 fontot/dollárt/forintot, minden valamit magára adó életmód-tanácsadó elmondja nektek, hogy "öleld a kebledre a változást!" (Ezt most egy kicsit sután fordítottam le, de mindenki érti, hogy miről van szó - feltéve, hogy nem egy nedves kő alatt töltötte az elmúlt 20 évet. Itt egyébként vegyük észre, hogy most spóroltam meg nektek harminc-háromszázezer-litér... dollárt/forintot!!!)

Először is, mivel fél évig munka nélkül voltam, legalább visszakaptam azt az időt az életemből, amit a saját hülyeségem miatt két éve elveszítettem. (Nagyjából eddig tartott, mire a baleset után megint tudtam járni.) Másodszor, a sors az utamba sodort egy angol KKV-t, ahol meglepően frissítő élmény dolgozni. Imádni valók a kollegák, és hiányzik azon lélek-ölő körülmények 80 százaléka, amik miatt már rég karriert akartam váltani, hogy hegesztő, MotoGP-pilóta, vagy kosárfonó legyek.

Így viszont egyelőre maradok információ-ipari szakmunkás, DE új terveim vannak, és új kalandok elébe nézek... Nem ígérem, hogy újra nagy lendületet vesz a (tagadhatatlan, hogy kissé megfáradt) blog, mert ha van jobb dolgom is (és általában van), akkor inkább azt csinálom írás helyett, de esélyes, hogy a 2021-es évben megint lesz friss, ropogós tartalom!

A Cég rugalmasságát kihasználandó első lépésként elhatároztam, hogy újdonsült britként inkább visszalépek az EU-ba: néhány hét múlva Miskolcra költözöm. A részletek annyira nem érdekesek; mondjuk azt, hogy ez volt a legkényelmesebb megoldás.

A többi pedig majd kiderül... (Stay tuned!)

5 megjegyzés:

  1. Hali,

    Sicher orul;-)

    Amugy terveztem hogy megkredezem, hogy terveid szerint melyik utlevel lesz a kovetkezo a gyujtemenyedben;-D

    Minden uj postodnal, ujra elolvasom a jobb felso sarokban levo "Magamrol" szekciot es mindig feldob...

    Egy dolog miatt viszont nem fogok tudni aludni. Miert eppen Miskolc?

    Sicher

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) A mostani főbérlőmnek ott van egy bebútozott, üresen álló lakása.

      Törlés
  2. Koszonom hogy nyugodtan fogok tudni aludni;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, ha miattam kellene karikás szemekkel, termosz kávéval, és raklapnyi Red Bullal munkába járnod, Sicher... :)

      Törlés
  3. Munkaba jarason arra gondolsz, amikor a haloszobabol atmegyek a nappaliba?;-D

    VálaszTörlés